《==== KLIK 2X TUTUP PAPARAN INI Button Close

Isu Kisah Remaja Berkahwin Dengan Ibu Tunggal Anak 5 !! Rupanya Ini Kisah Sebenar ..! Jangan Buat Andaian Sendiri !

loading...


Isu Kisah Remaja Berkahwin Dengan Ibu Tunggal Anak 5 !! Rupanya Ini Kisah Sebenar ..! Jangan Buat Andaian Sendiri !

KUALA PENYU: Kisah remaja berkahwin dengan ibu tunggal yang jadi viral di media sosial ini, dapat restu dari keluarga remaja tersebuat, menurut ayah remaja yang mahu dikenali sebagai Matalin Utam, 52 berkata “Sudah suka sama suka, biarkanlah…doakan mereka bahagia,” katanya , Selasa lalu.
Pernikahan pasangan itu menjadi viral di laman sosial berikutan remaja lelaki berkenaan, Mohd Sufie, baru berusia 18 tahun manakala isterinya, Dayang Sopiah Gusti, 24 tahun lebih tua.
Ketika ditemui di rumahnya di Kampung Kekapor di sini, sebentar tadi, Matalin berkata Mohd Sufie, anak keempat daripada tujuh beradik, menyatakan hasrat untuk mendirikan rumah tangga dengan ibu tunggal berkenaan beberapa hari sebelum hari pernikahan mereka.
Walaupun mengakui mulanya terkejut sebaik mendengar hasrat Mohd Sufie, pengawal keselamatan itu berkata dia dan isteri, Janawiyah Ocat, 46, akur dengan pilihan anak lelakinya yang bekerja sebagai pembantu jualan di Labuan.
Alin @ Matalin Utam bersama isterinya Janawiyah Ocat ketika ditemui dikediaman mereka di Kampung Kekapor,
“Pagi tadi Sufie datang ke rumah, saya pesan kepadanya sekarang dia bukan lagi bujang, tetapi sudah ada tanggungjawab sebagai suami dan bapa kepada lima anak tiri, kena layan anak-anak itu seperti anak sendiri.
“Saya cakap jangan peduli cakap orang, asalkan tak kacau isteri orang sudahlah,” katanya sambil meminta orang luar tidak ‘membawa mulut’ mengenai perkahwinan anaknya, sebaliknya mendoakan kebahagiaan mereka.
Dayang Sopiah yang juga suri rumah memiliki lima anak berusia lima hingga 16 tahun hasil perkahwinan sebelum ini.
Pasangan itu dikatakan sedang bercuti di Kota Kinabalu.
Sementara itu, Janawiyah berkata ketika pagi sebelum bernikah di Majid Daerah Beaufort, Selasa lalu, dia bertanya kepada Mohd Sufie adakah dia benar-benar mahu memperisterikan Dayang Sopiah.
“Dia kata pilihannya muktamad…saya tanya juga anak-anak Sufie sama ada boleh terima dia sebagai bapa, mereka kata tiada masalah.
“Jadi menerima keputusannya dan berharap mereka berbahagia,” katanya mengakui mengenali Dayang Sopiah sudah lama kerana menantunya itu biasa bermain bola tampar di kampungnya.-eberita.org
loading...